dorabka tempomatu

Nieco nefunguje na aute? Spytajte sa, mozno niekto poradi. Len pre MEGANE II.
thomas1105
Nováčik
Príspevky: 79
Dátum registrácie: Št Jan 14, 2010 6:11 pm
Bydlisko: Povazska Bystrica

dorabka tempomatu

Príspevokod užívateľa thomas1105 » Po Jún 28, 2010 7:11 pm

tak na ceskom fore som nasiel dodatocnu montaz tepomatu,, tak dnes som sa rozhodol to vyskusat a ono to fakt funguje zatial to mam len provizorne ,, postupoval som podla tohoto navodu http://rapidshare.com/files/138388883/L ... _n_vod.zip sice to je na lagunu II ale vsetko sedi len farby kablikov su odlisne,,, este by so potreboval cez diagnostiku aktivovat tempomat aby sa zobrazoval na PC http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.p ... sc&start=0 [/url]
Renault Megane 1,6 16V 83kw r.v:03
Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Dobrý priateľ klubu
Príspevky: 2467
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 8:46 am
Typ vozidla: Renault Megane II Grandtour 2005
Bydlisko: Kosice

Príspevokod užívateľa jozefr » Po Jún 28, 2010 7:45 pm

no si jeden z tych co maju predpripravu, ja ju bohuzial nemam :cry:
Garaz Renault Megane II Grandtour 2005, 1.5dci 78kW (chip 89kW/301NM), 6st man. Obrázok
palo megan II sedan
Nováčik
Príspevky: 17
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 3:36 pm

Príspevokod užívateľa palo megan II sedan » St Jún 30, 2010 4:17 pm

a funguje to bez problémov..a ako zistím či mám tu predprípravu alebo nie.
Mám megana 2004 1,6 sedan
Užívateľov profilový obrázok
neshoda
Priateľ klubu
Príspevky: 997
Dátum registrácie: St Okt 07, 2009 10:20 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevokod užívateľa neshoda » St Jún 30, 2010 4:43 pm

palo pod krytom kde je víškové nastavenie svetiel je biela koncovka na prepínač
Megan Grandtour II 2008 2.0 dCi 110kW
Megan Grandtour II 2004 1,5 dCi 60kW - Totaled
Obrázok
http://www.spritmonitor.de/en/detail/38 ... ?cdetail=1

http://picasaweb.google.com/rado.megane.rakovicky
palo megan II sedan
Nováčik
Príspevky: 17
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 3:36 pm

Príspevokod užívateľa palo megan II sedan » St Jún 30, 2010 4:48 pm

a to ako až ju tam mám tak len dokúpim páčku nahodím ju tam a bude to šlapať???
Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Dobrý priateľ klubu
Príspevky: 2467
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 8:46 am
Typ vozidla: Renault Megane II Grandtour 2005
Bydlisko: Kosice

Príspevokod užívateľa jozefr » St Jún 30, 2010 4:50 pm

hej v podstate ano, este ti treba potom povolit nieco v RJ aby si mal vystup na palubnom pc
Garaz Renault Megane II Grandtour 2005, 1.5dci 78kW (chip 89kW/301NM), 6st man. Obrázok
palo megan II sedan
Nováčik
Príspevky: 17
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 3:36 pm

Príspevokod užívateľa palo megan II sedan » St Jún 30, 2010 4:56 pm

takže to sám nezvládnem..a nemáš šajnu čo by to tak mohlo stáť...odhadom
Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Dobrý priateľ klubu
Príspevky: 2467
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 8:46 am
Typ vozidla: Renault Megane II Grandtour 2005
Bydlisko: Kosice

Príspevokod užívateľa jozefr » St Jún 30, 2010 5:00 pm

joj sam to zvladnes neboj, treba ti len spravit tu packu. To co ti treba spravit v Renault servise je len povolit zobrazovanie na palubnom pc a pokial som dobre cital tak to nieje nutne... ak nechces nemusis.
stiahni si ten navod co ma v prvom prispevku thomas1105 a sprav to podla toho a mas to :wink:
Garaz Renault Megane II Grandtour 2005, 1.5dci 78kW (chip 89kW/301NM), 6st man. Obrázok
palo megan II sedan
Nováčik
Príspevky: 17
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 3:36 pm

Príspevokod užívateľa palo megan II sedan » St Jún 30, 2010 5:04 pm

jasne myslíš ten na lagunu ten som si už pozrel..ved uvidím čo s toho nakoniec vyšpekulujem..ale dik zatiaľ
thomas1105
Nováčik
Príspevky: 79
Dátum registrácie: Št Jan 14, 2010 6:11 pm
Bydlisko: Povazska Bystrica

Príspevokod užívateľa thomas1105 » St Jún 30, 2010 6:19 pm

to zvladnes bez problemov ja som to spravil behom hodinky,, funguje to perfektne
Renault Megane 1,6 16V 83kw r.v:03
palo megan II sedan
Nováčik
Príspevky: 17
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 3:36 pm

Príspevokod užívateľa palo megan II sedan » St Jún 30, 2010 6:20 pm

aj sa pekne dá nastavovať rýchlosť cez palubní
thomas1105
Nováčik
Príspevky: 79
Dátum registrácie: Št Jan 14, 2010 6:11 pm
Bydlisko: Povazska Bystrica

Príspevokod užívateľa thomas1105 » St Jún 30, 2010 6:30 pm

no ja ho este nemam aktivovany v pocitaci tak mi nic nezobrazuje,, ale inak funguje vsetko pridavanie uberanie rychlosti obnovenie rychlosti aj zrusenie tempomatu, takisto funguje aj obmedzovac bez problemov
Renault Megane 1,6 16V 83kw r.v:03
palo megan II sedan
Nováčik
Príspevky: 17
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 3:36 pm

Príspevokod užívateľa palo megan II sedan » St Jún 30, 2010 6:51 pm

no paráda a koľko ťa to vyšlo cca
thomas1105
Nováčik
Príspevky: 79
Dátum registrácie: Št Jan 14, 2010 6:11 pm
Bydlisko: Povazska Bystrica

Príspevokod užívateľa thomas1105 » St Jún 30, 2010 6:55 pm

no mna to vyslo asi na 3€ ja som nekupoval orginal ovladanie ani vypinac,,,
Renault Megane 1,6 16V 83kw r.v:03
palo megan II sedan
Nováčik
Príspevky: 17
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 3:36 pm

Príspevokod užívateľa palo megan II sedan » St Jún 30, 2010 7:02 pm

aha no nič skúsim behnúť niekde na vrakovisko vytrhnúť ju stade :D
Užívateľov profilový obrázok
neshoda
Priateľ klubu
Príspevky: 997
Dátum registrácie: St Okt 07, 2009 10:20 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevokod užívateľa neshoda » St Jún 30, 2010 7:22 pm

na vrakovisku to nenájdeš nieje to originál či? ja som si to vyrobil
a treba ti ten prepínač v renaulte stojí okolo 26€
Megan Grandtour II 2008 2.0 dCi 110kW
Megan Grandtour II 2004 1,5 dCi 60kW - Totaled
Obrázok
http://www.spritmonitor.de/en/detail/38 ... ?cdetail=1

http://picasaweb.google.com/rado.megane.rakovicky
thomas1105
Nováčik
Príspevky: 79
Dátum registrácie: Št Jan 14, 2010 6:11 pm
Bydlisko: Povazska Bystrica

Príspevokod užívateľa thomas1105 » St Jún 30, 2010 8:15 pm

neviem veru ci na vrakaci nieco zozenies,, ja som nekupoval ani ten origo prepinac ja som tam dal len obycajny trojpolohovy prepinac za 2€ a ovladanie som si tiez yrobil nie je to sice nic extra nadherne ale ucel plni a za tu cenu som uplne spokojny
Renault Megane 1,6 16V 83kw r.v:03
Užívateľov profilový obrázok
neshoda
Priateľ klubu
Príspevky: 997
Dátum registrácie: St Okt 07, 2009 10:20 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevokod užívateľa neshoda » Št Júl 01, 2010 7:25 pm

mňa to stálo origo prepínač + asi 200 sk matroš nejaká krabička , rezistory a mikrospínače + trochu drôtu

ovládanie mám pod volantom podobne ako rádio len na strane smeroviek
Megan Grandtour II 2008 2.0 dCi 110kW
Megan Grandtour II 2004 1,5 dCi 60kW - Totaled
Obrázok
http://www.spritmonitor.de/en/detail/38 ... ?cdetail=1

http://picasaweb.google.com/rado.megane.rakovicky
Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Dobrý priateľ klubu
Príspevky: 2467
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 8:46 am
Typ vozidla: Renault Megane II Grandtour 2005
Bydlisko: Kosice

Príspevokod užívateľa jozefr » Po Júl 05, 2010 4:29 pm

Tak som stravil studovanim tempomatu par hodin a prisiel som na to ze by sa to malo dat dorobit aj u mna. Treba len vytiahnut kable z riadiacej jednotky, ktora je medzi baterkou a vzduchovym filtrom. Problem je ale v tom ze postup na CZ fore je pre RJ SAGEM 3000 a ja som zistil ze mam RJ SIEMENS SID301. Tak som googli dalej a vypatral som rozlozenie pinov na jednotlivych RJ v EN a CZ:

Siemens:
Obrázok Obrázok
Sagem:
Obrázok Obrázok

Je potrebne vytiahnut kable z kontaktov na RJ a to A2, D2, D3 a C3 pre omedzovac. Z A2 a 12V napajania popripade aj C3 sa robi spinac na zapnutie vypnutie tempomatu a obmedzovaca. A D2 a D3 je pripajane na packu(spinac) pri volante na ovladanie rychlosti + - ... Ale pri pinoch D3 je medzi RJ rozdiel, pre Siemens je to "kostra" a pre Sagem je to nejaky "spatny signal programatora rychlosti". Niesom elektrikar ale moze to ovplyvnovat nejak samotnu schemu spinacov pre ovladanie tempomatu ? Napada ma take laicke riesenie mozte sa prosim vas chalani pozriet aku mate RJ ? Ak ma niekto z vas Siemens a tempomat mu ide tak je riesenie jasne. Siemens RJ by mali mat dieslove motory.
Garaz Renault Megane II Grandtour 2005, 1.5dci 78kW (chip 89kW/301NM), 6st man. Obrázok
Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Dobrý priateľ klubu
Príspevky: 2467
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 8:46 am
Typ vozidla: Renault Megane II Grandtour 2005
Bydlisko: Kosice

Príspevokod užívateľa jozefr » St Júl 07, 2010 5:11 pm

len na doplnenie tu je este riadiaca jednotka Delphi DDCR:

Obrázok

kontakty vyzeraju byt tie iste...
Garaz Renault Megane II Grandtour 2005, 1.5dci 78kW (chip 89kW/301NM), 6st man. Obrázok
Užívateľov profilový obrázok
neshoda
Priateľ klubu
Príspevky: 997
Dátum registrácie: St Okt 07, 2009 10:20 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevokod užívateľa neshoda » St Júl 07, 2010 6:10 pm

jozef napájanie je z tých kontaktov RJ a ty to potrebuješ ukostriť ten prepínač na MAM niekde pod prístrojovkou. nepúšťaj tam 12V odfajčíš si RJ
pozri tú schému DG pre prepínač 1081 v elektroschémach

Ovládanie potom len na RJ a je jedno ktorý kam ono to spája len obvod s príslušným odporom
Megan Grandtour II 2008 2.0 dCi 110kW
Megan Grandtour II 2004 1,5 dCi 60kW - Totaled
Obrázok
http://www.spritmonitor.de/en/detail/38 ... ?cdetail=1

http://picasaweb.google.com/rado.megane.rakovicky
Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Dobrý priateľ klubu
Príspevky: 2467
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 8:46 am
Typ vozidla: Renault Megane II Grandtour 2005
Bydlisko: Kosice

Príspevokod užívateľa jozefr » St Júl 07, 2010 7:26 pm

no potom ale uz netusim odkial to napajanie vytiahnut... nikde pisu z osvetlenia inde z radia ...

pozri tu napriklad ma to napajanie potiahnute zo zapalovania natvrdo cez rezistor... http://picasaweb.google.com/diagnet/MeganeIICruiseControl#5298366041610525474

a ja som si to svoje zapnutie vypnutie tempomatu predstavoval takto:

http://picasaweb.google.com/VantagezCR/Renault#5390297315501005378
Garaz Renault Megane II Grandtour 2005, 1.5dci 78kW (chip 89kW/301NM), 6st man. Obrázok
Užívateľov profilový obrázok
neshoda
Priateľ klubu
Príspevky: 997
Dátum registrácie: St Okt 07, 2009 10:20 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevokod užívateľa neshoda » Št Júl 08, 2010 5:49 am

pardom zle som si to pozrel je tam napájanie z 1337-MA11 poistky v motorovom priestore na koncovke MA tak si to napoj s nejakej poistky v kabíne 7,5A
Megan Grandtour II 2008 2.0 dCi 110kW
Megan Grandtour II 2004 1,5 dCi 60kW - Totaled
Obrázok
http://www.spritmonitor.de/en/detail/38 ... ?cdetail=1

http://picasaweb.google.com/rado.megane.rakovicky
Užívateľov profilový obrázok
jozefr
Dobrý priateľ klubu
Príspevky: 2467
Dátum registrácie: Ut Sep 29, 2009 8:46 am
Typ vozidla: Renault Megane II Grandtour 2005
Bydlisko: Kosice

Príspevokod užívateľa jozefr » Št Júl 08, 2010 7:06 am

mne sa zdalo ze si to zle kukol lebo som pozeral ten obrazok X krat a jedine co je uzemnene je ta ledka osvetlenia. Ten prepinac aj na tej scheme vidno ze su len tempomat, obmedzovac a napajanie.
Ano original napajanie je z poistkovej skrine 1337 kontakt 11 na prepinac 1081 a kontakt A2. Ale fakt myslis ze bude lepsie to tahat z poistkovej skrine alebo pripajat kade tade ako dat vlastnu poistku 1A priamo z baterky a mat pokoj ? Moje prakticke skusenosti s elektrikou su minimalne takze ked myslis ze je to lepsie z tej poistkovej skrine tak to tak radsej spravim :wink:
Ale co su potom tie EAP43-1 a EAP43-3 ?

Obrázok

objasnenie pre ostatnych:
1081 - spinac zapnutia/vypnutia tempomatu/obmedzovaca umiestneny vlavo dole pod volantom pri ovladani svetlej vysky svetiel popripade ASP.
120 - riadiaca jednotka auta umiestnena medzi bateriou a vzduchovy filtrom v motorom priestore. Modely RJ su rozne Sagem S3000, Deplhi DDCR alebo Siemens SID301.
331 - ovladanie tempotu na volante
1337 - poistkova skrinka umiestnena vpravo od auto baterie
1519 - by malo byt nieco s ovladanim ASP, asi to bude spinac na vypnutie/zapnutie ASP
Naposledy upravil/-a jozefr v Št Júl 08, 2010 7:35 pm, upravené celkom 2 krát.
Garaz Renault Megane II Grandtour 2005, 1.5dci 78kW (chip 89kW/301NM), 6st man. Obrázok
Užívateľov profilový obrázok
neshoda
Priateľ klubu
Príspevky: 997
Dátum registrácie: St Okt 07, 2009 10:20 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevokod užívateľa neshoda » Št Júl 08, 2010 7:27 am

tie EAP by mali byť prechody cez karosériu alebo nejakú konštrukciu na vozidle
Megan Grandtour II 2008 2.0 dCi 110kW
Megan Grandtour II 2004 1,5 dCi 60kW - Totaled
Obrázok
http://www.spritmonitor.de/en/detail/38 ... ?cdetail=1

http://picasaweb.google.com/rado.megane.rakovicky

Návrat na "Technické záležitosti Megane II."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný